Trainingen spraakherkenning
Herkenningsprobleem opgelost
Wisselen tussen vensters (taken)
Programma's besturen met spraakherkenning
Handenvrij programmeren
Commando's aanpassen
Natpython

[Dragon [NaturallySpeaking]], [natlink], natpython, unimacrotest

Unimacro is een uitbreiding op natlink/natpython. Natlink/natpython is geschreven door Joel Gould. Natlink is een "compatibilty module", dat communicatie met Dragon NaturallySpeaking mogelijk maakt. Natpython is vervolgens een commando systeem, geschreven in de programmeertaal python, waarmee allerlei grammatica's van commando's kunnen worden geschreven. Natpython werkt dus onafhankelijk van het macrosysteem van Dragon NaturallySpeaking.

Het unimacro project, als toevoeging op het natlink/natpython project, voorziet ook in meertalige grammatica's.

Met natlink/natpython/unimacro is het mogelijk om ook ingewikkelder reeksen commando's makkelijker te onthouden en te beheren dan op een andere wijze mogelijk is.

  • met de stem inschakelen en uitschakelen van grammatica's
  • het definiëren van acties, afhankelijk van het Windows systeem waarin je werkt en soms verschillend per programma. Hierdoor kunnen meer grammatica's globaal worden gemaakt en zijn commando's geldig in verschillende applicaties ongeacht bijvoorbeeld de toetsencodes die bij het programma horen.
  • opties kunnen aan een lijst worden toegevoegd met behulp van zogenaamde ini files (configuratiebestanden)
  • informatie over de commando's (inclusief lijsten die door de gebruiker zijn toegevoegd) kan makkelijk worden getoond, voor één grammatica of voor alle grammatica's tezamen
  • een vertaal mogelijkheid voor alle grammatica's is ingebouwd. Voor het Nederlands zijn alle grammatica's al vertaald.
  • persistentie: zodra natlink/natpython is ingeschakeld (en unimacro is dat dan ook) zijn alle grammatica's ingeschakeld. Informatie van vorige commando's kan bewaard blijven voor toekomstige commando's.

Het unimacro projecttest project is "Open Source", dus gratis. Indien u gebruik wilt maken van unimacro/NatPython, maar de stappen er naartoe zijn toch te ingewikkeld, of u heeft nog speciale wensen, dan kunt u QH inhuren voor training en advies op de werkplek.